Sojusz s8
Jak pewnie zauważyliście nasz sojusz osiąga maksymalną liczebność. W związku z tym będziemy musieli dokonywać pewnych roszad. Ponieważ prestiż TOP OFF jako całości w dużej mierze zależny jest od siły głównego sojuszu musimy starać się go jak najbardziej wzmacniać i iść w rankingu w górę. Aby zrealizować to w praktyce gracze z dołu listy naszego sojuszu będą musieli przechodzić do akademii aby można było zasilić główny sojusz silniejszymi. Czy będzie to TOP OFF1 czy TOP OFF2 będzie zależało od chęci gracza i jego położenia względem akademii.
Chciałbym żebyście zrozumieli że jeżeli dojdzie do takich przypadków nie będzie to żadna kara ani nie czujcie się urażeni. Jest to po prostu element polityki wzmacniania sojuszu. Poza tym nasze akademię nie należą do słabeuszy i tak jak jest to napisane na stronie głównej korzystają z pełnego wsparcia ze strony sojuszu głównego.
To tyle tytułem ogłoszenia.
Off Player
ja rowniez jestem za takim rozwiazaniem to jest doskonale dla naszego sojuszu i moze zmotywuje innych mniej aktywnych
jasne, ja też uważam, że to dobry pomysł niektórzy tylko "siedzą" w sojuszu i od czasu do czasu jakiś atak wyślą, albo i nie, a teraz będzie im może badziej zależało na utrzymaniu się w głównym i będą sie bardziej starać. Dzięki temu wzrośnie prestiż TopOFF
)
jasne, ja też uważam, że to dobry pomysł niektórzy tylko "siedzą" w sojuszu i od czasu do czasu jakiś atak wyślą, albo i nie, a teraz będzie im może badziej zależało na utrzymaniu się w głównym i będą sie bardziej starać. Dzięki temu wzrośnie prestiż TopOFF
)
ja napewno przejde, ale mam pytanie... ile osób przejdzie do akademii? i jeszcze jedno:) czy akademie nie powinny miec takich samych sojuszy i paktów o nieagresji jak sojusz główny? to znaczy to jest tylko moje zdanie:)
szczerze mowiac to ja sie na tym nie znam:P tylko czasem to mis ie wydaje troche dziwne jak np. ludize z sojuszu głównego atakują ludzi z sojuszu z którym akademia ma przymierze, bo w koncu akademia z głównym to jedno, ale to tylko moje głupie dziwactwa:P takze niewazne, ja sie nie mieszam w tą politykę
Ja tez sie na tym nieduzo znam, ale mam podobne przemyslenia jak Don:)
Wg mnie akademie powinny miec takie same sojusze jak glowny, no ale moze sa jakies minusy takiego rozwiazania, nie wiem...
już wam wyjaśniam, jeśli są jakieś wątpliwości. Gdy powstawał Top OFF1, dostałem zezwolenie na zawieranie paktów na własną rękę, jednak nie z jakimiś cieniasami (ponieważ mieliśmy już wtedy przymierza, a od tego czasu zerwaliśmy 8, podpisaliśmy 2-3) to są nasze prywatne pakty więc GŁÓWNY nie ma obowiązku respektowania ich (i jak na razie żaden z naszych sojuszników nie miał żalów) pakty te przydają nam się do informacji jakimi siłami nasi "sprzymierzeńcy" są atakowani co może przydać się nam, lub WAM gdy będzie taka potrzeba. na dzień dzisiejszy mamy podpisane 6 przymierz, 2pakty których nie ma GŁÓWNY. nam to nie przeszkadza, przyjaciołom też nie, a może za jakiś czas część z nich namówicie do zmiany nazwy...kto wie