Sojusz s8
Off Player
Mam pomysł, który już przewinął się odnośnie akcji "osadnik". Ja na przykład w rankingu dla leniwych jestem tylko 1800 któryś, ale na liście off awansowałem już do pierwszej 400. Jak dużo surowców kosztuje dostanie się na to miejsce, wiedzą tylko ci, którzy je osiągnęli. W związku z tym, aby naszym najlepszym napastnikom zrekompensować choć częściowo straty armii off, proponuję wybierać co miesiąc "rzeźnika miesiąca". Zasady podobne jak na forum ogólnym. Należy wkleić RW w postaci skonwertowanej i podać punkty. Z tego co pamiętam za 100 zabitych jednostek piechoty jest 1 punkt, a za każde 100 konnicy 2 punkty. Katapulty i tarany się nie liczą do klasyfikacji choć ładnie wyglądają w RW po stronie: "straty obrońcy". Ja używam takiego konwertera:
http://travilog.org.ua/pl
Jest on o tyle o ile przejrzysty, należy tylko pamiętać, by ręcznie wprowadzać rasy.
Zwycięzca będzie otrzymywał przez tydzień codziennie 10% dziennej produkcji sojuszników w dowolnych zamiennikach na odbudowę zniszczonej armii. Pamiętajmy, że agresywny, ofensywny styl gry jest nam potrzebny dla utrzymania naszego prestiżu na tym serwerze. Proponuję start od 01.01.2008 od godziny 00:00:00.
P. S. Raporty wklejajcie jako odpowiedzi do tego wątku.
No tak tylko zauważ, że w tej rywalizacji faworyzowani byliby Germanie. Ja jako Gall mogę uczestniczyć w konkursie na obrońcę miesiąca . Wystarczy że podrażnię kogoś np. Zzgredka i powinienem podskoczyć w rankingu deff wiecej niz Ty w OFF:).
Off Player
Jak ktoś w konkursie nie chce brać udziału to nie ma problemu, chodziło mi o to, że gdzieś był tu wątek dotyczący zrzutki na budowę osadników, a te 2 programy można by ze sobą jakoś powiązać. Powiedzmy, że masz rezydencję/pałac na 8 poziomie i chcesz założyć nową wioskę. Wpisujesz się pod spodem, pisząc, że masz rezydencję albo pałac na poziomie takim to a takim i że chcesz założyć nową wioskę. Ludzie wysyłają ci surowce w ilości "co łaska", a ty w swoim poście w formie edycji piszesz co kto wysłał i osoba, która wyśle najwięcej, albo będzie miała najlepszy raport wojenny automatycznie wskoczy na pierwsze miejsce na liście w programie, a kolejne na kolejne (taki travianowy łańcuszek świętego Antoniego )
TOP OFF
dobry pomysl z nagradzeniem najlepszego rzeznika,popieram rekami i nogami choc wiem ze sam raczej na taka nagrode nie mam szans,tyle ze osobiscie nie laczylbym akcji osadnik z ta nagroda,niech kazda z akcji idzie niezaleznie tak bedzie chyba latwiej to ogarnac....a co do nagrod za deffa-na deffa najczesciej sklada sie caly sojusz ,prosciej bedzie poprostu oglosic ze ktos poniosl straty i zrobic zbiorke co laska na odbudowe tak jak to bywalo do tej pory
No tak Gallami też można. W pierwszej 10 OFF jest 2 Galów, jeden Rzymianin i 7 graczy Germańskich. Nie pomyślcie sobie że jestem przeciwnikiem tego, czy jakiejkolwiek innego współzawodnictwa, ale przesyłanie zwycięzcy przez tydzień 10% produkcji to trochę jak na mój gust za dużo.
Druga sprawa jest taka, że nagradzani powinni być też gracze którzy "prawie" wygrali, bo ich armie podczas współzawodnictwa też w bardzo znaczny sposób by się przetrzebiły. I w zasadzie po pierszych zawodach jeden zawodnik (zwyciezca) bardzo szybko odbudowałby armię i bardzo szybko zacząłby zbierać kolejne punkty do następnej edycji rywalizacji, a pozostali mało tego że swoje armie musieliby odbudowywać z własnych środków, to oprócz tego środki te były by zmniejszone o 10%, które wpłacaliby konkurentowi do wygranej. Obawiam się że mogłoby to pociągnąć za sobą niepotrzebne emocje.
Jestem za organizowaniem zawodów, ale trzeba dostosować reguły do wymagań wiekszości członków sojuszu również tych z niskim popem. Tylko to zagwarantuje duże zainteresowanie, większą ilość zawodników i co za tym idzie lepszą zabawę.
TOP OFF
trzeba przyznac tursowi racje
TOP OFF (N)
Albo opracować algorytm wyliczający koszt budowy wojska do potencjału OFF i już sprawa załatwiona
TOP OFF
to moze Ty Justyna sie tym zajmiesz:P
Wyszlo tak, jakbym byl przeciwny zawodom. Tam nie jest. Moja propozycja to stworzenie 3 grup pod kontem POPa, np.
3. POP do 1000 3. liga
2. POP 1001-2500 2. liga
1. POP powyzej 2501 liga mistrzow.
Gracze z poszczegolnych lig rywalizuja o pierwsze miejsca w swoich grupach.
Podstawa oceny jest % przyrostu OFF(lub wartosc bezwzgledna, co jest bardziej miarodajne trzeba by bylo przedyskutowac)
Gra proponuje objac TOPOFF glowny + 3 akademie.
Gra toczy sie dokladnie przez 7 dni.
Gracze z poszczegolnych lig otrzymuja w nagrode surowce w tygodniu po zawodach (proponuje zeby tydzien nr 2 byl wolny od rywalizaji. Mazna wtedy podyskutowac nad modyfikacji rywalizacji, czy podreperowac wojo czy POPa), przy czym wysylamy surowce graczom tylko z naszej ligi:
Zwyciezca dostaje 3 godzinne produkcje, 2 miejsce 1 godzinna produkcja oa kazdego ze swojej ligi. Dobrze zeby wysylanie bylo rozciagniete w czasie, bo nie kazdy ma magazyn na odpowiednio wysokim poziomie.
W sumie daloby to 4 godzinnych produkcji, czyli przez cztery kazdy wysylalby raz dziennie surowce do kogos.
Macie racje ze podzial na nacje wprowadzilby niepotrzebne zamieszanie. Przy podziale jedynie na POP bedziemy mogli stwierdzic czy prawdziwa byla moja teoraia o wyzszosci Germanow na Galami w tego typu rywalizacji.
Po tygodniu odpoczynku mozemy powtorzyc konkurs lub zorganizowac inny np. kto bedzie mial najwyzszy % przyrostu POPa w poszczegolnych kategoriach.
Ostatnio edytowany przez turs (2007-12-30 00:59:12)
Hmm, wszystko fajnie, ale konkurs preferuje też tych, którzy leżą bliżej przeciwników. Gdybym poszukał w okolicy, wszędzie z przodu F lub nawet F-TopOf...
W dodatku pospieszyłem się i dziś wypuściłem chłopaków na jeden sojusz
Tak czy siak jestem na PIP, znaczy TAK. Chętnie wspomogę surówą tych, którzy walczą przy granicach z naszymi wrogami.
Aha, % przyrostu OFF mi się nie podoba. Jakie mam szansę z ponad 11000 z graczem, który ma 1000 lub nawet 200. Bezwzględne punkty OFF - jest OK.
Off Player
Tu nie chodzi o współzawodnictwo, tylko o wyrównywanie strat. Sporo graczy siedzi spokojnie i inwestuje w eko, a niektórzy no cóż - prowadzą wojny z sąsiadami, co kosztuje mnóstwo surowców.
Wojtek1974 napisał:
Tu nie chodzi o współzawodnictwo, tylko o wyrównywanie strat. Sporo graczy siedzi spokojnie i inwestuje w eko, a niektórzy no cóż - prowadzą wojny z sąsiadami, co kosztuje mnóstwo surowców.
Przecież jedno drugiego nie wyklucza. Ci którzy stawiają na eko, pewnie dalej będą to robić z tą rónicą, że część wyprodukowanych surowców prześlą aktywnym rzeźnikom z obrzeży sojuszu. Ci którzy walczą, dalej będą to robić mogąc liczyć na wygraną w postaci zrekompensowania części strat. A wszyscy powinni lepiej sie bawić wiedząc, że dookoła trwa turniej w którym mogą brać udział i może eko-gracze z czasem zaczną zauważać graczy którzy w grze stawiają na walkę.