Sojusz s8
jak wszyscy zauważyli nie było mnie trochę i mam mało czasu żeby zająć sie grą an travianie, więc potrzeba w sojuszu kogoś kto by się zajmował takimi sprawami jak dyplomacja i ktoś na moje miejsce bo ja nie potrafię sie tym wszystkim zająć , mogę zajmować sie dalej administrowaniem forum i przyjmowaniem graczy, jednym słowem potrzebny jest szef sojuszu, ktoś dysponujący dużym doświadczeniem i zdolnością do rządzenia oczywiście musi być dosyć aktywny jak ktoś jest chętny niech pisze i każdy sie może wypowiedzieć na ten temat
Off Player
ja takze sie zgadzam
Off Player
ja też...
zawiode Was niestety
jestem aktywny fakt i sie udzielam ale niestety nie nadaje sie na szefa bo po prostu jestem za miekki i wszystko chcialbym zalatwiac droga dyplmacji i dogadywania sie a nei palek i toporow
Bylo i jest kilku graczy ktorzy za nazwijmy to "pluszowe" teksty mowili ze sie nie nadaje na szefa grupy itd. Zatem biorac pod uwage dodatkowo nazwe naszego sojuszu zupelnie sie nie nadaje na szefa tegoz.
Jednym z powodow dla ktorych rzucilem rezygnacja z szefowania grupie byly wlasnie teksty graczy ktorzy chcieli swiat podbijac ja wolalem sie spokojnie rozwijac.
Tak czy inaczej pierwotnym kandydatem od zawsze jest zalozyciel Malepiwo - i mysle ze to on powinien miec konczace zdanie kogo widzi na tym stanowisku. Przynajmniej zasugerowac przydaloby sie.
Nie ukrywam, ze system podejmowania decyzji brak ludzi od tego tamtego itd przyprawial mnie o biala goraczke i wolalbym aby tak nigdy nie bylo ponownie tutaj. Ale znam zycie - jak zaczyna sie zonglerka w roznego rodzaju gildiach sojuszach itp skupiskach ludzkich to to cos zazwyczaj sie rozpada i byc moze czas powiedziec w C-dur nadszedl kres TOP OFF i na moje powinnismy wybrac ktorys z sojuszy ktorymi jestesmy opleceni - gdyz jesli jeszcze nie zauwazyliscie KAT i WI zamykaja nas w srodeczku i lepiej byc po prawej KATa albo lewej WI niz w srodku pomiedzy nimi. To moje zdanie. Na dyskusje przygotowan jestem
Ostatnio edytowany przez cq74 (2007-11-06 18:28:45)
mnie z wypowiedzi cq74 zainteresował jeden fragment i uważam, że trzeba sie nim zainteresować:
cq74 napisał:
Nie ukrywam, ze system podejmowania decyzji brak ludzi od tego tamtego itd przyprawial mnie o biala goraczke i wolalbym aby tak nigdy nie bylo ponownie tutaj. Ale znam zycie - jak zaczyna sie zonglerka w roznego rodzaju gildiach sojuszach itp skupiskach ludzkich to to cos zazwyczaj sie rozpada i byc moze czas powiedziec w C-dur nadszedl kres TOP OFF i na moje powinnismy wybrac ktorys z sojuszy ktorymi jestesmy opleceni - gdyz jesli jeszcze nie zauwazyliscie KAT i WI zamykaja nas w srodeczku i lepiej byc po prawej KATa albo lewej WI niz w srodku pomiedzy nimi. To moje zdanie. Na dyskusje przygotowan jestem
Może akuratnie nie o te sojusze mi chodzi, ale prawdą jest że inne działające w ćwiartce +/+ prowadzą bardzo agresywną polityke pozyskiwania nowych graczy. Sam dostałem zaproszenia do sojuszy, które są wyzej w rankingu od nas i dzialają w tej ćwiartce... Inne sojusze tworza akademie, przejmują najlepszych graczy z słabszych sojuszy: np. Boa z którego najlepsi już sie przenieśli...
W naszym sojuszu nic takiego nie ma miejsca, dużo kasuje konta, a nowi nie przychodzą, gracze sie wolno rozwijają...
Niedobrze sie robi...
Off Player
...może załóżmy nowy wątek na forum i tam zadecydujmy wspólnie co dalej..niech każdy wypowie się co o tym sądzi-bo faktycznie wkrótce może być za późno...
Off Player
fakt wprawdzie jestem od niedawna w sojuszu i grzecznie sie przygladam ale mozna zauwazyc pewna stagnacje w TOP OFF czy rozwiazanie sojuszu jest wyjsciem z tego to nie wiem ale wiem jedno musimy miec szefa i dyplomate powinnismy takze zaczac agresywnie pozyskiwac nowych czlonkow
faktycznie brak nam ludzi odpowiedzialnych za rządzenie no ale na pewno rozwiązanie sojuszu jest złym pomysłem
według mnie trzeba dalej jak tylko jest to możliwe farmić i sie rozwijać jak najszybciej i jak najlepiej a przyszłość pokaże co będzie dalej